ADHD · Allmänt · Martina hyllar · NPF · Recensioner och tips · Vardagsliv

Funkismammor på vift -Egentid delux

Idag är det helt tillbaka i vardagen igen. Men torsdag morgon körde jag hemifrån för ett dygn i Halmstad med en av de bästa jag vet.

Vi hade flyt och kunde checka in på Scandic redan när vi kom och sedan flöt allt på fantastiskt fint. Kristihimmelfärdshelgen kunde verkligen inte varit bättre.

Det var utlovat ösregn i Halmstad både torsdag och fredag. Men de små droppar vi drabbades av var verkligen ingen fara. Blåste desto mer men det kvittade. För sällskapet var ju trots allt det som var allra viktigast.

Vi har älskat My Feldt så länge. Och en dröm har varit att besöka ställena hon har med sin bror Patrick Oscarsson tillsammans. Från början längtade vi till bageriet, men sen startade de Tivolikiosken och den var verkligen allt vi kunde tänka oss och lite till.

Lyckan är svår att förstå för någon som inte känner samma. Men för oss var den total när vi kunde gå inne i tivolikiosken. Njuta av miljön och titta på alla fantastiska saker som My Feldt designat. Hade jag haft råd hade jag kunnat bli ruinerad av alla ljuvliga saker jag så många gånger spanat på, på hemsidan.

Jag köpte dock med mig Patrik och Erics nyutgivna bok ”Året i en liten trädgård” en bok, som liksom de kokböcker jag har från My är full av ljuvliga bilder och fina ord blandat med fakta och recept.

Annars la vi fokus på det ätbara. De hemkokta kolorna, bulle, punchrulle och livets mazarin. Så otroligt god mazarin som var toppad med genidraget limesocker. Den var så god så jag köpte med mig hem till familjen, och även mina flickor älskade dem. Extra roligt att mini tyckte om den som är så skeptisk till nya saker normalt.

Tidig kväll njöt vi av god mat på Pinchos. Och sen köpte vi med oss lite godsaker till hotellet. Jag hade med mig en flaska alkoholfritt bubbel som vi kylde i en ishink från hotellet. Kändes riktigt lyxigt, även om vi tog bubblet i de glas som stod i badrummet.

Scandic Hallandia hade en relaxavdelning högst upp, med en bubbelpool och bastu som erbjöd utsikt över staden. Där i poolen var det gött att koppla av och var en perfekt avslutning på dagen innan vi kröp ner i varsin säng, kollade ett par avsnitt på en serie och pratade en bra bit in på natten.

Det är det som är så fantastiskt ändå. Att orden inte tar slut, fast vi redan pratat i flera timmar.

På fredagen satte vi klockan på 8. Men vid halv sju var vi båda redan vakna. Vana vid att stiga upp tidigt både hon och jag. Frukostbuffén förtjänar verkligen cred till Scandic. Nu är jag inte personligt berörd av att behöva glutenfritt. Men det var en stor del glutenfritt och en hel kyl med alternativ till mjölk och yoghurt. Sällan sett ett sådant utbud och det är ju fantastiskt för den som behöver det.

Likaså gick en i personalen runt med en kanna kaffe och en mjölkkanna och erbjöd påfyllning. Verkligen serviceminded!

Efter vi checkat ut och lagt väskorna i bilen så gick vi till en av höjdpunkterna vi lyckats pricka in av en slump. Invigningen av Feldts glasskiosk. En rosa dröm där inne och glassen var precis så god som förväntat. Precis som allt annat gott de erbjuder så är även glassen gjord på ekologiska råvaror och det kändes att det var ett hantverk fyllt av kärlek.

Min absoluta favorit var en sorbet med citronverbena och mynta. I min bägare hade jag även en sorbet med jordgubb och vresros samt en glass med hallon och lime.

När vi skiljdes åt var min plan att köra vägen via Ullared. Där tog jag ett varv på parkeringen och konstaterade att jag fick panik över hur fullt det var av bilar, så körde hemåt istället.

Väl hemma var jag dock helt slut. Lycklig. Men slut.

Ack så välbehövligt det var för oss båda att få åka iväg och verkligen slappna av, äta i lugn och ro och prata utan ständiga avbrott från barn. Och framförallt utan att behöva vara på helspänn hela tiden för att kunna ligga stegen före i vardagen. Och så välbehövligt att kunna prata med någon som helt förstår vad man menar, för att vardagen är snarlik även i hennes hus.

Tack älskade vän för det här dygnet. Så värdefullt det var.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s