ADHD · Allmänt · Autism · Barn · DCD · NPF · Studentliv · Vardagsliv

Omotiverad kompott varvad med stolthet

I flera dagar nu har min motivation och motor till att börja och ta upp studierna varit så låg. Snudd på obefintlig, jag vet inte vad det är. Ämnet i sig är ett bra ämne som jag gillar och ju är intresserad av. Vårt case har autism och det är ju liksom vardag. Så jag vet verkligen inte vad det är som tar emot riktigt.

Jag tror kanske att det är allt som står och hänger runt omkring som påverkar. Nu är det 3 veckor sen jag gjorde min MR av hjärnan och hon sa visserligen att svaret kunde dröja ett par veckor eller så. Men nu vill jag veta. Såg de något och vad. Och om de nu inte ser någon förändring, vad är då nästa steg istället? Kanske kan den där neurografin som skulle gjorts redan förra året istället vara det som görs. Men något måste hända. Och jag orkar inte kriga.

Förra veckan gjorde jag i varje fall något som var himla roligt. Jag fick äntligen testa att föreläsa. Denna gång över zoom, men ändå. Vi har tema neuropsykiatri just nu. Och det kändes självklart att då berätta ett inifrånperspektiv. Det är kanske inte generellt självklart, men jag såg ju också min chans att få testa att föreläsa och se om det var så roligt som jag gått och tänkt.

Och det var det verkligen. Nu vill jag föreläsa mer! Jag tycker ju det är så viktigt med att sprida kunskap kring hur olika det kan vara. Det är ju olika bara i samma diagnos mellan två individer. Och jag tror verkligen att det är viktigt att visa på att det inte måste betyda att livet tar slut bara för att man har en diagnos. Det är klart att det finns delar jag verkligen kunde klara mig utan. Men samtidigt är livet en helhet. Det är inte bara bra, eller bara dåligt. Det är ju samma med en diagnos. Inte bara bra eller dåligt.

Jag är så glad att jag fick lov att berätta och jag är så glad att nästan hela klassen valde att delta. Det var min stora skräck, att ingen skulle komma. Och efteråt fick jag lite frågor och tankar. Men framförallt en himla massa fina ord och tankar. Jag har sparat dem allihop.

Det finns vissa saker som man får använda ibland när man själv inte orkar ha självkänslan på topp. Min senaste tenta tillexempel. Jag är så otroligt stolt över hur bra den gick. 9 delmål som betygsattes och jag fick 4 A, 4 B och 1 C. Jag har nog aldrig varit stoltare över min egen prestation. Och så fina ord ifrån läraren. Dem ska jag plocka fram när jag tvivlar på att jag ska orka genomföra utbildningen. Likaså kan jag ta fram orden i minnet från när min förra handledare berättade så fina ord om mig och min prestation.

Tar jag bara mig igenom allting som ligger framför mig så ska det nog bli bra. Jag är trygg i känslan av att det kommer gå bra när jag väl tar min examen. Sjukt ändå att tänka att jag genomfört mer än halva utbildningen nu. Helt galet, men så skönt. Jag är så trygg i att det är rätt utbildning och att det är detta jag vill. Men det är ju vägen dit som känns svår. Denna terminen har vi flera självvalda kurser som ligger utanför det vanliga schemat. Och jag har inte alls kommit så långt som jag skulle behöva ännu. Det har varit så mycket annat kring alla läkarbesök o allting som är. Jag tror väl som så att jag kommer hinna. Men det är ändå det där med att veta att man ligger back som gör att man inte orkar.

Kanske är det därför jag inte kommer igång med det jag skulle gjort idag för studiegruppen. Just för att det är så mycket annat som ligger över mig. Jag har iallafall skickat iväg felanmälan på vår diskmaskin idag, skjutit det framåt alldeles för länge nu. Men nu är det i varje fall gjort. Alltid något. Lyckades hitta så jag kunde skicka och slapp ringa. Och det underlättade ju helt klart.

Nähä. Snart kommer tjejerna hem och kvällsrutinerna behöver påbörjas. Och känner jag mig inte övertygad om att det är dags att förflytta sig ifrån fåtöljen här i källaren. Så hjälpte min hjälpsamma hund till att skapa motivation nu med en liten luftbomb. Föredrar hans sällskap utan lukter, tveklöst.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s