Allmänt · Martina filosoferar

Ibland undrar jag för vem jag skriver

Varför jag skriver min blogg, det har jag aldrig direkt funderat kring. Dels för att jag vet att jag måste skriva för att inte implodera. Egentligen hade jag behövt skriva mycket mer. Och dels för att det behövs bilder av verkligheten från alla typer av familjer. Att leva i en familj som avviker från normen är inte särskilt ovanligt egentligen. Det är bara det att de flesta väljer att inte visa upp de delar som avviker.

Något som jag däremot funderat en hel del på är för vem jag skriver. Jag ser i statistiken att det är en hel del som läser mina inlägg. Och det är roligt. Däremot är det sällan någon reaktion varken i sociala medier eller här. Och det tycker jag är lite tråkigt. Jag gillar interaktionen mellan den som skriver och den som läser.

Men, nu de sista veckorna, så har jag fått oväntade och långa och innerliga reaktioner från flera håll via privata meddelanden. Och det gör mig så himla glad. Bekräftelse på att det jag skriver är läsvärt. Igenkänning både som anhörig och i sig själv från flera håll. Och från djupet av mitt hjärta TACK! Det är ju precis detta som jag vill uppnå när jag skriver. Att någon annan kan relatera och känna igen sig själv i mina ord. Kanske tillochmed förstå sig själv.

Så ibland har jag undrat för vem jag skriver, men jag tänker att så länge jag fortsätter skriva så kommer det fortsätta komma lite bekräftelse då och då som gör det värt att fortsätta.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s