ADHD · Autism · Barn · Martina filosoferar · Utredning mini · Vardagsliv

En liten uppdatering

Måste även i ett eget inlägg sammanfatta lite som hänt nu.

Jag skrev ju om hur ingenting fungerat som vi tänkt gällande skolskiftet. Det var många vägar sen och när det väl började rulla på så har bollen ändå rullat rätt snabbt. I onsdags började sonen nya skolan. Då först bara en timme. Och sen hela skoldagar torsdag och fredag. Och ungen trivs! Han gillar sin nya skola, lärarna och klasskamraterna. Och han tror själv att detta kommer bli bra. Så skönt!

Nu är det bara skolbussen som ska lösa sig med så vi slipper lämna och hämta varje dag. Lämna går an, men hämta ställer till det lite. Han slutar 13. Och det är ju mitt i min skoldag. Nu kör vi allting digitalt hemifrån för tillfället så det underlättar ju. Men jag har ofta lektioner som börjar just 13. Dock inte nästa vecka, så förhoppningsvis löser det sig nu under veckan.

Gällande minis utredning jag också skrivit om så ska vi få återgivning imorgon. I fredags fick vi tiden. Så här är det snabba ryck. Den 22 oktober gjorde psykologen sin bedömning och den 23e oktober gjorde specialpedagogen detsamma. Så jag har gått o väntat o väntat på att få höra något. Så jag vet inte riktigt vad som händer imorgon. Om det kommer vara klart. Eller om det är så att vi ska få veta om hon anser att det ska göras en klinisk utredning och att vi då ska skickas i kö till typ HAB eller något. Jag vet ingenting.

Eller jo, jag vet att vi ska få veta vad hon observerat när hon var ute på förskolan. Men det känns så blandat. Jag har svårt att tro att hon inte skulle ha sett någonting. Men ändå kommer ju den rädslan över mig. Att hon ska tycka att vi överdrivet eller vad som helst. Jag vet inte men, det är väl sådana känslor som kommer när man är i den här situationen. Och särskilt när man har en historik av att inte bli tagen på allvar och mer eller mindre förminskas i sina känslor kring barnen.

Vi var förövrigt på BUMM (barn- och ungdomsmedicinska mottagningen) i onsdags med mini. Detta pga hennes stora sömnsvårigheter. Vi hade hoppats på melatonin. Men fick attarax. Så nu har vi testat sen dess utan större effekt. Förutom att hon varit lite lugnare när vi lagt henne, har själva läggningarna tagit lika lång tid.

Men vi ger det en chans och hoppas på det bästa. Men får vi ingen bättre effekt får vi höra av oss igen.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s