Allmänt

Hipp hipp hurra

Sist jag skrev, skrev jag om döden. Idag tänkte jag skriva om liv. Jag fyller nämligen år idag. 34 år för att vara exakt.

För exakt ett år sedan var jag hemma, sjukskriven i utmattningen som just då kändes som den aldrig skulle ta slut. Då hade vi just firat midsommar med två av de familjer som ligger oss varmast om hjärteroten. Det var söndag och den ena familjen vänner var tvungna att åka hem. Och när jag vilat en stund i paviljongen, väcktes jag av erbjudandet att få åka på picknick. Så då var vi ner till sjön och de hade fixat så fint medan jag sov. En fin födelsedag.

Årets födelsedag var också fin. Vaknade efter en natt med 8 timmar sömn. Det händer inte allt för ofta att vår mini sover ända till 8, och att jag dessutom då fått sova ostört under natten.

Sen såg jag mittenflickan smyga förbi dörren med frukostbrickan. Hon tittade surt på mig när jag såg henne, så jag vände bort huvudet. Strax därefter dök hon upp i dörröppningen ”Jag säger inte vad jag gör, men var finns brödet?”. Jag svarade att det var i frysen. Och maken berättade senare att han kommit in i köket och då stod dottern vid micron och väntade på att brödet tinade. Det var bara det att hon hade inte lagt det i micron utan framför och dessutom tagit upp en limpa och inte de frallor jag tänkte på.

Ibland blir det lite tokigt i tankarna för vår lilla fröken. Och så är det ju. I sak har hon rätt, bröd tinar. Dock kanske inte allt för fort utan hjälp.

Hursomhaver resulterade allting i en frukost på sängen. Det är det bästa!

Dagen har varit solig och varm och efter hundpromenad och sövd dotter i vagnen. Så la jag mig först i hängmattan som var för varm och sedan en stund i husvagnen och njöt av tystnaden

Maken hade köpt lunch. Smörgåstårta med räkor, och schwarzwaldtårta som han toppade med färska jordgubbar till efterätt. Mätt är bara förnamnet.

Sen bar det av till jobbet. Jag hade turen att få kompa ett part timmar och börja lite senare. Men nu är jag kvar här tills imorgon. Då jag jobbar tidig morgon efter kväll, så sover jag kvar.

Dagen har förövrigt bjudit på vykort i brevlådan (det är ju verkligen så fint att få, jag borde bli bättre på att skicka vykort jag med). Och en hel drös grattis via sociala medier och sms.

Igår var min mamma hos oss och passade de stora när vi var på skolmöte, samt åt lunch i växthuset och tog ett antal koppar med oss i soffan. Så fint! Fick dessutom beställa en present jag själv längtat efter att köpa. Nämligen My Feldts båda kokböcker. Sån lycka!

Av maken fick jag en bok till alla mina recept jag hittar på mest hela tiden. Och det var bra, för det har jag klurat på själv ibland att ha. Och så lite hemgjort ifrån barnen.

Alldeles lagom. Det ska inte vara något överdåd i paket. Har ju redan nästan allt jag behöver.

Men nu måste jag nog krypa ner och lägga mig.
Känner hur jag sitter och gäspar.

Ännu en födelsedag. Ännu ett år. Nu påbörjar vi nästa.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s