ADHD · Allmänt · Jobb · Myofasciellt smärtsyndrom · Psoriasis · Vardagsliv

Som en vind

Som en vind så svepte två-tre veckor bara förbi. Det har hänt en massa saker, och jag tänker att jag vill skriva. Men samtidigt är det inte bara positivt och hur mycket negativt orkar en människa läsa? Men skit samma, man har ju valet att sluta. Jag måste någonstans få ur alla tankarna.

Mitt liv just nu är så mycket smärta. Inte så mycket i hjärtat, men i lederna. När jag var hos läkaren för ett par veckor sen fick jag bekräftat att jag har psoriasis i huden. Och jag börjar undra om min smärta (myofasciellt smärtsyndrom) antingen utökats med psoriasisartrit eller om det är något annat som påverkar min kropp.

Man skulle ju såklart kunna tänka att det är att jag börjat jobba mer igen som är problemet. Men det har jag ju klarat tidigare utan tendens till utökad smärtskov.

Så många gånger som jag gått in i skov nu eller jag har väl inte riktigt gått ur det helt, har jag inte haft det sen typ 2013. Skillnaden nu mot då är ju att jag vet att jag kan bli relativt smärtfri igen. Men samtidigt skrämmer det mig att jag är så full av smärta igen. Vad betyder det egentligen. Har det övergått i något annat och går det då att bli frisk eller åtminstone symtomlindrad?

Just nu fastnar skrattet i halsen när jag kämpar mig ner på golvet hos vårdtagarna ”Ner är lätt, dit kommer man alltid. Värre upp, men skam den som ger sig”. Det tar enormt mycket kraft av mig att gå och ha ont igen. Men jag är inte den som bara ger upp. Så klart måste det ju bli bra tillslut.

Jag är tillexempel rätt säker på att draget att börja plugga till hösten (måtte jag bara komma in) är klokt. I slutändan blir det ett jobb som är mildare för kroppen. Och det är nog nödvändigt. Jag är ju bara på mitt 34e år. Jag ska ju helst orka jobba drygt 30 år till.

Och nu var det lite hej adhd. Jag blev avbruten för många gånger för att kunna hålla kvar tråden i det jag ville skriva. Så det får bli så här. Det är därför jag helst skriver sent på kvällen när alla sover.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s