Allmänt · Bakning · Myofasciellt smärtsyndrom · Vardagsliv

Lite positivt kanske inte skulle skada

Det har varit lite mycket frustration och negativt det sista känner jag. Oftast är det ju sådant som skaver man behöver mjuka till kanterna på och för mig görs det bäst med ord.

Idag fick vi offerten ifrån bilverkstaden. Precis så dyrt som vi befarade. Men det lär ju inte vara billigare att köpa en annan bil som kanske går sönder snart igen. Så vi väljer nog att laga den trots allt. Även om det svider i plånboken. Men det är ju tur att det går att dela upp smällen på några månader. Säga vad man vill om avbetalningar, men ibland är det ytterst nödvändigt. Särskilt när halva hushållet står utan jobb fortfarande.

Just nu sprider sig dofterna från köket. Jag testar något nytt och bakar bröd med färska lingon som jag blandat med socker. Lingonsylt har jag haft i, ibland. Men tänkte att det nog ger lite mer smak med riktiga lingon. Hittade en påse i frysen, så den åkte i bröddegen som framåt kvällningen äntligen hann bli satt. Borde väl kanske gå och lägga mig, klockan är ju trots allt snart halv elva. Och halv sju måste jag rulla mot jobbet. Men jag är som vanligt rätt pigg.

Mitt värkskov har förövrigt nästan helt klingat av. Det är lite i händerna kvar. Men det är ok, jag är van vid det. Dock är mina knän under all kritik, så nästa vecka när jag ändå ska till läkaren, ska jag begära remiss till sjukgymnasten. Men det är så otroligt skönt att den där värsta skovvärken är borta. För att förklara hur värken känns, så kan jag nog bäst beskriva den som influensasmärta. Alltså så där ont det kan göra i kroppen när man har hög feber och varenda liten millimeter värker inuti. Så har jag, fast utan febern då.

Men numera är det ju tack och lov rätt sällan.

Imorgon är det veckans sista arbetsdag. Älskar mina kortisveckor. Nästa vecka är en sån där 5 av 7 vecka. Och så lite andra möten utöver på det. Och på söndag nästa vecka tror jag det är min sjukskrivning tar slut. Då ska jag börja jobba helt igen. Eller helt och helt. Jag kommer jobba mina vanliga 80. Jag tror att jag är redo. Det vet man inte förens man är där. Men det blir nog bra.

Nu börjar det lukta väldigt mycket bröd. Så nu är nog snart bröden klara i ugnen. Skönt det, gillar inte när jag måste skarva med köpebröd. 9 rätt stora frallor och två limpor i brödform blev det nu ikväll. Lång jästid dock, för lingonen var ju frysta så degen blev väldigt kall. Men å andra sidan, långjästa degar på kall bas är ju oftast de godaste. Så det kanske bara var bra.

Vet inte jag, om det blev så värst positivt ändå nu. Men men. Lite positiva toner åtminstone.

Godnatt med er!
//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s