ADHD · Bakning · Barn · Jobb · Kakor och bakverk · Kreativt · Recept · Vardagsliv

Överraskningskalas och livet

På köksbänken svämmar disken över. Diskmaskinen är ren och väntar på att tömmas. På vår säng står en korg med ren tvätt som väntar på att vikas och i badrummet snurrar tvättmaskinen, om nån timme är tvätten både ren och torr.

Men istället för att börja tog jag en stor kopp te, en semla i varm mjölk och såg ett avsnitt av serien ”When calls the heart” som lyckligtvis släppt en sjätte säsong på netflix. Planen var att se ett eller två avsnitt och sedan ta tag i allt det där som behövde göras. Men resultatet blev ett annat. När jag väl sjönk ner i soffan och slappnade av så tvärsomnade jag ett par timmar.

Nu har jag just avslutat ett telefonsamtal med medicinuppföljning för dottern och snart kommer alla barnen hem.

Eftersom maken är arbetssökande fortfarande så är minsta på förskolan 15 timmar i veckan oavsett hur jag jobbar. Vilket för all del var rätt skönt just idag.

Förra veckan var smått hysterisk. Jobb 5 av 7 dagar. Maken fick enorm tandvärk och var tvungen att akut dra ut tanden. Och sen kvarstod problemen efteråt. Det eskalerade i värk och allting här hemma sköts på framtiden.

I lördags efter jobbet samlades vi 10 kollegor. Vår kollega Lena fyllde 60 år och hennes man hade bjudit in till överraskningsfest. Det har varit några veckor av hemlighetsmakeri och ”se sig över axeln” så man inte avslöjat något. Och även om det varit roligt att få överraska henne, var det enormt skönt att hemlighetsmakeriet hade släppt.

Jag hjälpte till att baka en tårta samt en burk med lakritskakor (som tyvärr blev fula, men dock goda och det är ju hellre det än tvärt om). Men det höll på att sluta i katastrof med den stackars tårtan. Första botten fastnade. Och mina fyllningar blev först inte som jag tänkte mig. Men resultatet blev trots allt bra. En tårta med smak av hasselnöt, kaffe och choklad. Enormt mycket improvisation under resans gång. Jag utgick från min farmors recept på tårtan med det ödmjuka namnet ”Världens bästa tårta”, en nötmarängtårta med smörkräm emellan. Men adderade lite annat.

Tårtan. Bokstäverna skar jag ut ur den botten som fastnade i pappret. Och rosorna är köpta på hemköps tårtdekorationssaker.Längst ner hade jag en sådan nötmarängbotten, sedan ett lager smörkräm. Och över det en rulltårtsbotten med choklad. Sedan hade jag adderat kaffe och kakao till smörkrämen och bredde ut resterande kräm. Grädde på det och sedan en rulltårtebotten där jag bytte ut vätskan mot kaffe. Och överst en improviserad kaffekräm. Detta kanske inte intresserar någon annan direkt, men det är bra för mig för att komma ihåg.

Nåväl, i lördags eftermiddag for vi alla ner i samlad trupp och hon blev verkligen så överraskad. Så himla roligt att se. Hela huset var fullt av grannar, vänner, släkt och då även en bunt kollegor. Detta hade de verkligen lyckats med hennes make och barnen. Och jag tyckte det var himla kul att få vara med på ett hörn jag med.

Dock kanske inte så konstigt att man är lite trött efter helgen. När fredagen först bestod av tårtbak och sedan kvällsjobb. Sov på jobbet och så jobb på lördagen till två. Sen direkt ner till kalaset, hem till make i upplösningstillstånd pga barn som var överallt och sjukt stimmiga (då finns bara en sak att göra, ut med maken i stugan, alltså hans verkstad, och låta honom vara ifred) och sen på söndagen jobbade jag kvällen.

På vägen hem stannade jag till och fotade. Älskar att mötas av den här vyn när jag nästan är hemma.

Idag är en fantastiskt fin vårvinterdag. Kall men solig och blå himmel. Ljuvligt. Nu slutar barnen skolan, så de är väl hemma när som helst. Bäst att förbereda mellanmål så det inte blir kaos på grund av blodsockerfall.

//Martina

En kommentar på “Överraskningskalas och livet

  1. Hej Martina
    Vilken dag😘 ! Tala om fullt upp, roligt att kalaset blev en sådan överraskning och att tårtan blev så lyckad. Du kan verkligen konsten att trolla! Bra med pennan också helt klart och roligt att följa dig.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s