ADHD · Jobb · Martina filosoferar · Vardagsliv

Förändringens vind som blåser?

Nästan varje dag så tänker jag ”det där ska jag skriva om i bloggen”, men sen hinner jag inte riktigt med i varje fall. Och så känns det oaktuellt. Men det är ju smått märkligt sätt att resonera, för det är ju inte som att jag återbrukar samma ämne om och om igen. Nåväl, jag bestämde när jag startade bloggen att jag inte skulle lägga någon press på mig själv med den.

Just nu och sen en tid tillbaka är det en massa olika tankar som upptar mitt huvud. Jag har börjat fundera på min framtid. Det gör jag titt som tätt, men kommer sällan fram till något vettigt. Men nu slog mig för ett tag sen att jag borde läsa till arbetsterapeut. Det var några krokiga vägar fram i mitt huvud. Men när jag väl tänkte tanken. Har jag faktiskt inte kunnat släppa den. Jag vill läsa till arbetsterapeut med målet att få jobba på BUP eller liknande.

Dock fattas naturkunskap B bland mina betyg så jag måste med all sannolikhet läsa den under våren nu. För något år sen sökte jag till sjuksköterskeutbildningen och då kunde jag kvitta nkB mot någon av mina undersköterskekurser. Så vet inte om det finns något sätt att komma undan att läsa den nu med. Det är lite märkligt ändå. Två gånger har jag sökt sjuksköterskeutbildningen. Två gånger har jag kommit in. Två gånger har jag tackat nej. Det har varit något i mig som liksom tvekat.

Kanske för att det inte var det som var meningen. Jag tror verkligen att detta är meningen. Men vi får se. Än har jag varken sökt eller kommit in. Om jag kommer in ska jag läsa i Jönköping, så är lagom långt bort åtminstone.

Dock ska jag ju helt ärligt säga att det lite skrämmer mig med. Målet är tydligt, och kommer säkerligen göra det lättare för mig. Men det är samtidigt mycket plugg och jag är inte världsbäst på att plugga. Även om jag tycker om att lära mig saker och nog som så är både allmänbildad och rätt smart. (Säger jag lite ödmjukt..) MEN jag är inte bra på att lära mig på det sätt som förväntas. Jag är inte bra på långa föreläsningar. Jag är dålig på att påbörja arbeten om jag vet att jag har lång tid kvar.. Med mera. Men jag vet samtidigt mina begränsningar. Jag har min diagnos och utredning som gör att jag fattar att det inte är min intelligens som är problemet, det är sammanhanget. Och jag tror även att man kan få viss hjälp även som vuxenstudent när man har adhd. Exakt vad vet jag dock inte.

En annan dröm jag länge haft, är att föreläsa. Berätta min historia och försöka både vidga vyerna kring NPF, minska stigmat och öka förståelsen för hur olika det kan vara i familjer med likadana diagnoser. Jag har dock inte riktigt vetat i vilket sammanhang och om någon ens är intresserad av att lyssna på mig.

Så igår så kom en öppning. NPF-dagen i Skövde efterlyste folk som ville föreläsa. Och förra året var jag och My uppe, samt ett par till ifrån styrelsen i vår då nystartade förening. Och det var intressant det mesta tyckte vi. Så det kändes som ett roligt ställe att testa sina vingar. Så jag skickade in och erbjöd mig. Skrev lite om min bakgrund och fick ett ”Jag skriver upp dig på listan”.

Fjärilar i magen och nervös. Men samtidigt så roligt och spännande. Jag ska börja skissa på ett upplägg nästa vecka tror jag. Vet på ett ungefär vad jag vill säga. Men långt ifrån helt och hållet och i vilket format.

Det ordnar sig. Först måste jag smälta chocken över att ha anmält mig till något som faktiskt innebär att stå och berätta inför en massa människor om väldigt privata saker. Men mest är jag faktiskt rätt så pepp. Och hoppas att det ska gå bra, så jag kan göra det fler gånger.

//Martina

2 kommentarer på “Förändringens vind som blåser?

  1. Spännande Martina❤️ Kul att du även skall hålla föreläsning👍Det kommer du görs galant. Mycket nya saker i ditt liv, kul med utveckling.
    Kraam

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s