ADHD · Allmänt · Barn · Martina filosoferar · Vardagsliv

Gott nytt år!!

Man brukar säga, att har man inget snällt att säga är det bättre att inte säga något alls. Tack och lov är det inte alls det som är orsaken till att jag inte skrivit någonting på detta nya år. Jag har en massa roligt att berätta. Men vi har varit bortresta och då har fokus legat på det.

Vi firade in det nya året i Skåne tillsammans med våra bästa familjer. Vi hade dels vännerna ifrån Närke som kom en natt till oss med. Och dels vännerna i Skåne. Samt min mans bror och barnens kusin, och även systern till pappan i huset där vi var. Sammanlagt 8 vuxna och 9 barn i åldrarna 1, 2, 2, 7, 8, 9, 9, 13, 14. Så fullt ös. Men samtidigt väldigt lugnt. För alla barn hade någon att leka med.

Vi hade buffé som tema. Och hade därför både förrättsbuffé, grillbuffé och efterrrättsbuffé. Mätta var vi sannerligen efteråt. Vi åt dock inte allt i ett svep utan hade det lite utspritt över dagen. Vilket nog var tur, för då kunde man njuta av allt ordentligt. Mina favoriter från de olika delarna var nog. Förrätten: Champinjonstuvningskrustaderna och smördegssnurrorna med ost i. Grillbufféen: Grillade räkspetten, revbenen och halloumin. Och på efterätterna så gillade jag den frysta citrontårtan bäst. Men det är å andrasidan min favorit annars med.

Vi kom hem igårkväll. Och idag tar vi det relativt lugnt. Vissa saker måste göras så dem får man ju ta vare sig man vill eller ej. Såsom hundrastning, tvätt, disk och matlagning. Ska även testa att baka hönökakorna jag fick recept på för ett tag sen. Samt påbörja lite med att strukturera upp nu mellan frysarna.

Men också. Ta det lugnt. Dricka te. Supa skogsluft. Njuta av solsken. Och knåda deg. Så härliga saker. Och jag tror att vi får ta en film med barnen.

Det finns någon slags ironi i det. Att man tänker ”idag ska vi bara slappa”. Och sen fortsätter med ”Jag ska bara…”. Det är väl det som är grejen med adhd kanske. Att helt och hållet bara göra inget, det funkar inte riktigt.

Tänkte skriva lite om året och om decenniet som varit också någon dag. Samt lite om förväntningarna på det kommande året och decenniet men det blir nog inte idag.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s