ADHD · Rutiner · Sömn

Godnatt världen

Nästa års mål måste bli att få nån slags hjälp för den här sömnen som aldrig riktigt vill komma över mig.

Klockan är snart halv 3. Och vid åtta måste jag upp. Så somnar jag omgående är det åtminstone 6 timmar. Det lär jag dock inte göra. Jag har åtminstone lagt mig i sängen. Trots allt ett steg i rätt riktning.

Dock blev jag så hungrig nu när jag la mig. Köttkorven med potatismos och senapssås vi åt till kvällsmat har den länge slutat mätta. Det märkliga är dock att jag inte var hungrig när jag gick runt hemma. Men så fort jag lade mig i sängen så slog den till som en käftsmäll.

Jag tycker samtidigt om att vara vaken när alla sover. Få andas stillhet i ett hus som bara bär ljud av sömn. Och eftersom dottern inte somnade förens nånstans kring halv ett, ett. Efter att hon fått en halv dos melatonin. Vi är hopplöst dåliga på att komma ihåg den när det inte är skolrutiner.

Idag kom förövrigt halva vårt nyårssällskap. Imorgon ska vi tillsammans åka vidare till nästa familj. Det blir lite farande. Men jag är så glad att alla är friska i år. Förra året var planen densamma. Men då åkte värdparet på magsjuka. Så vi styrde om allt. Men i år är det revansch.

Menyn är planerad till och från och idag spikades den. Buffé som tema med grillning av huvudrätten. Det kommer med all sannolikhet bli hur gott som helst.

Det är bara detaljen med att få lite sömn innan bara. Men det löser sig. Jag är ju rätt härdad. Just nu snittar jag 4-5 timmar per natt. Och det är för lite egentligen. Men samtidigt så hade jag inte sovit så mycket längre om jag fick sova tills jag vaknade och utan att bli störd.

Natten till julafton när jag kunde sova hur länge jag ville sov jag ju ändå inte mer än typ 7.5 timme. Så det är väl min norm med lite mindre sömn. Men som sagt, jag ska ta det med min läkare för det vore nog bra att få någon hjälp. Och nästa lön ska jag köpa mitt efterlängtade tyngdtäcke.

Nu ska jag försöka sova en skvätt. Godnatt! //Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s