ADHD · Allmänt · Autism · Barn · Jobb · Sömn · Utmattning

En intensiv dag lider mot sitt slut

Inatt somnade jag inte förens två. Vid fem klev jag ur sängen och halvsov i soffan en stund tills det var dags att kliva upp. Oddsen för (tveksam) favorit i repris även i natt är rätt hög. Just nu är jag dock trött. Men vet också att jag måste få varva ner för att kunna somna. Så lägger jag mig, så lär jag ligga och vrida på mig ändå.

Jobbdagen gick ändå rätt bra, lite långsammare i huvudet bara. Direkt efter jobbet for jag och slängde skräpet. Det tog tack och lov typ två minuter eftersom att sortergården ligger i princip granne med mitt jobb. Och sen hämtades broder 1. Han var ju ett stenkast bort. På väg dit ringde den andre brodern och frågade om han fick skjuts han med. Härligt med framförhållning.. Men det löste sig. En massa trafik dock och jobbigt när jag inte vet riktigt var jag ska.

Väl hos mamma serverades burgundisk gryta och till efterrätt fryst citrontårta (en av mina absoluta favoriter). Vilket nu mamma får stå ut med att jag bjuder på hennes charmighet med. Tårtan hade hon hittat i frysboxen som rensades och som jag fick med mig hem i bilen. Men i varje fall, hela tårtan som skulle varit fyrkantig var full av märkliga märken och hack. Det visade sig att den stått till buds för moderns sötsug. Så oerhört härligt på nåt vis, att ändå servera den.

Lite kaosartad paketutdelning. Alla var trötta och allt blev lite mer rörigt än vanligt. Men alla verkade nöjda med julklapparna och det är ju roligt åtminstone. Vi fick fina julklappar både till oss vuxna och barnen och det är ju så klart också roligt.

Julen är nu åtminstone äntligen slut. Låter kanske konstigt. Men hela december har det varit så mycket överskott av känslor från barnen. Så mycket exaltering att det istället blivit ångest utav det. Och det tar enormt både på barnen och oss vuxna.

Nu väntar vi på nästa högtid. Nyår. Och sen är det paus för ett tag. Jag har förövrigt insett att jag inte är så mycket för högtider generellt. Tycker nog egentligen att det är lite jobbigt. Även om jag såklart gillar delar av det hela. Men jag har alltid tyckt att det lätt blir för mycket. Och så många olika krav och känslor på samma gång.

Nu måste jag försöka sova.

Godnatt!
Imorgon en lite kortare arbetsdag, då jag ska kompa på slutet. Väldigt tacksamt.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s