ADHD · Autism · Barn · Jobb · Mental baksmälla · Rutiner · Sömn · Vardagsliv

Mental baksmälla och glassplitter

Allt började ikväll med att vällingpulvret var slut. Jag var så säker på att det fanns ett paket till. Men nej. Helt slut var det. Och då vår mini inte får i sig så mycket generellt så är vällingen innan natten rätt viktig för balansen. Men den var slut.

Så jag tänkte, som man ju gör, att jag får göra en egen variant. Mjölk och polenta och lite kanel. Det var bara det att på spisen var det fullt. Disk från maten och en stor brödlåda som flyttats dit tillfälligt när bänken städades av.

Så jag tog tag i brödlådan för att flytta den och frigöra plattan. Sekunden senare hör jag världens kras. 5 (FEM) glas stod staplade i hög på spisen. Och dem låg sedermera på golvet i sisådär 500 bitar eller något. Det blir väldigt mycket glas utav fem små dricksglas. Och det far långt iväg.

Bara att börja plocka skärvor. Många skärvor. Och sen dammsugning. Förhoppningsvis fick vi upp allt glas. Nåväl tillbaka till vällingen. Jag gjorde nån slags hittepå. Och tyckte själv att den blev rätt god. Mini gillade första klunkarna. Men sen ville hon inte ha. Så fick värma mjölk istället och ge henne. Så allt glassplitter var helt i onödan. Så mycket jobb för ingenting.

Men det är att vänta en sån här dag. Igår kom familjen hem. Det hade gått bra iväg och firat jul. Och det var ju skönt. Det tog dock max 30 min innan första sammanbrottet här hemma.

Idag har jag varit ledig. Och tur är nog det. Vår stora tjej har varit precis förstörd. Sammanbrott, utbrott, skrik, panik, om vartannat. Och totalt slut. Trött och grinig. Jag var tacksam åt att vi tänkte rätt i att få en ledig dag emellan. Imorgon är förhoppningsvis bättre. Då ska vi till min mamma och fira jul på eftermiddagen. Först ska jag dock jobba. Sen slänga skräp på sortergården och hämta brodern eller kanske bröderna. Inte helt fått klart det.

Mental baksmälla. Det är precis det som är vad det blir. Och det är något vi verkligen lärt oss med åren att förstå innebörden av. Vi åker hellre tur och retur en lördag än att komma hem på en söndag. För det ger till 95 % baksmälla och sjukanmälan på måndagen för barnen.

Man kan dock undra hur vi resonerade när vi la schemat för det här jullovet. Så mycket saker som händer. Bara roliga, men det kommer ta kraft. Dock har vi sett till att ha några helt tomma dagar.

För en timme sen slog jag in julklapparna till imorgon. Och sen skulle jag lägga mig. Men jag bar ut paketen och det som jag ska slänga i bilen. Konstaterade att det var snö på bilen så det är ännu lite tidigare upp imorgon. Gick på toa o såg att spegeln behövde putsas. Så då gjorde jag det. Och sen ville jag ju skriva några rader. Det hade jag redan bestämt när jag stod där i glassplittret.

Så här är jag nu. Klockan närmar sig ett. En ny dag har redan blivit. Klockan 6:30 ska jag rulla hemifrån. Innan dess ska jag göra frukost (att äta i bilen) och klä mig. Tur jag i regel bara sover 5 timmar som mest per natt så jag är van.

Bara två pass till och sen ledig en hel vecka. Ljuvligt!

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s