Jobb · Puls · Utmattning

Detta himla hjärta

Så typiskt. När jag väl fick upp lite fart och lust att fixa. Så började yrseln och det välbekanta suset i bröstet komma.

Tar pulsen och inser att den ligger på 115. Jag har varit här så många gånger förut. Det varierar lite hur mycket som behövs för att jag ska känna av det. Men idag räckte det. Så medicinen fick tas och sen vet jag vad som gäller. Nedvarvning, en kopp te, lugn och väntan.

Nu en timme senare är pulsen 95. Suset är fortfarande där i bakgrunden men inte alls lika intensivt som innan.

Jag måste ta tag i att begära en ny utredning av min hjärtfrekvens. Det är ju tre år sen nu jag gjorde det sist. Och jag tror även att min medicin jag har nu är för lite verkan på. Jag saknar den jag hade från början. Men när jag blev gravid och dessutom skulle amma så bytte vi.

Men nu är jag varken gravid eller ammar. Så nu kan jag ju få lite bättre medicin igen. Det jobbigaste med det här nedra hjärtat är att jag blir så in i vassen trött. Ofta är det precis det som gör att jag vet att pulsen är hög. När jag känner mig obarmhärtigt trött. Då tar jag pulsen och den är alltid minst 100.

Och det är väl inte så konstigt kanske att man blir trött när hjärtat är ute på löptur medan jag sitter i soffan. Men nu känner jag mig lite bättre. Så nu ska jag ta tag i den där växande högen av saker på minis ständigt oanvända säng.

1.5 timme tills jag ska köra mot jobbet för julens första arbetspass.

God välsignad jul till er alla.

//Martina

En kommentar på “Detta himla hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s