Allmänt

Från kaos och tårar till avslutad julavslutning med NPFLiv

Dagen började inget bra. Kaos och tårar från både barnen och mig. Idag gick det inte att hålla sig samman och bara bita ihop och köra på.

Det gör det egentligen ganska sällan men man gör det ändå. För vilket val har man. Det hade inte funkat att själv bryta samman varje gång barnen inte klarar dagen.

Oftast vet jag hur morgonen blir bara genom hur svårt det är att väcka dem. Och idag var en sån dag. Vår stora tjej somnade efter midnatt i natt och var definitivt inte klar när det var dags att kliva upp.

Och efter ett antal sammanbrott pga trötthet och antagligen en hel del av att det är sista dagen innan julavslutningen imorgon fick hon bli hemma och vila. Men sonen åkte och hade nog en bra, men lite kortare dag då vi blev en hel timme sen. Jag är enormt tacksam åt att ha smskontakt med skolan o slippa ringa en sådan morgon.

Efteråt åkte jag till en av årets nya vänner. Hämtade en galen mängd grötris och fikade o pratade en lång stund. Så otroligt välbehövligt.

Väl hemma igen var det dags att koka gröt till kvällens julfest. Vi i föreningen NPFLiv hade ordnat julfest för våra två olika caféer vi startat under året. Ett för föräldrar till barn med diagnos eller misstanke om diagnos (inom NPF, alltså adhd, autism och tourettes), det startades i februari. Och ett för föräldrar med egen diagnos.

Just ikväll fick man ha med sina barn. Och det blev himla lyckat. Barnen fann varandra och som förälder kunde vi slappna av. Det är väldigt energikrävande att åka på aktiviteter med barnen. Där de förväntas uppföra sig inom norm. Så oerhört befriande att möta andra vars barn inte heller håller sig inom normen.

Så det blev lyckat. Helt klart. Vår förening som vi startade i mars är nog förövrigt en av de saker jag är mest stolt över att ha åstadkommit under detta året. Jag har ju inte gjort det själv såklart. Men jag har varit en del av det från start. Och det är jag stolt över. För vi gör något viktigt.

Både för oss själva men också för andra. Nu tar vi jullov och sen i januari är det dags att planera framåt.

Men en sak i taget. Nu ska jag sova för nu har äntligen mini somnat. Imorgon väntar jobbet igen. Och veckans sista arbetspass.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s