ADHD · Allmänt · Autism · Bakning · Barn · Foto · Hjälpmedel · Sömn

Nästan utelåst, igen.

Sitter på vilrummet på jobbet. Klockan närmar sig midnatt och jag är uppenbarligen vaken. Tyvärr är jag dessutom rätt så pigg. Men när jag skrivit klart slår jag på en film och sen somnar jag med all sannolikhet till den.

Det är så bra det där, med att vi har ett vilrum vi får lov att sova kvar i när vi jobbar kväll och sen dag. Särskilt skönt för mig och min kollega som bor kring 6 mil ifrån jobbet. Normalt sett jobbar vi aldrig kväll och dag samtidigt. Men i detta schemat har det blivit en tabbe. Så ikväll skulle vi båda sovit kvar på jobbet. Tack o lov visste vi det innan så hon löste annan sovplats i staden. Men imorgon ska vi äta frukost ihop. Jag har med mig av vörtbrödet jag bakade och julskinka. Så blir en god frukostsmörgås tillsammans.

I vilrummet är väggarna fulla av vackra illustrationer av psalmtexter. Dem har jag en gång satt dit. För väggarna var så vita och kala och gav inte alls någon avkopplande känsla. Och när man jobbar i en kristen hemtjänst. Så passar det fint med lite Gudsnärvaro i vilrummet.


Var så mysigt ikväll med. En annan kollega blev kvar efter hon slutat. Drack en kopp te och pratade en stund. Så skulle jag hjälpa henne till bilen med lite saker. Och när jag skulle gå in igen funkade inte min tagg. Denna gången hade jag åtminstone med mig den. För jag har lärt mig den hårda vägen att koden inte fungerar efter 23. Fick köra hem sent en kväll, utan telefon och hemnycklar för de var inne i vilrummet. Och jag skulle bara hämta en sak i bilen.

Men ikväll funkade inte taggen. Fick åka o hämta kollegans tagg. Men den funkade inte heller. Testade koden och den funkade tack och lov. Blir så trött. Varför händer alltid sånt mig?!

Brödet blev förövrigt gott. Men kunde gärna varit fastare. Men det är väl så, man ska inte baka under stress. Brödet känner av att det inte får lika mycket kärlek som det behöver. Och precis som oss människor, behöver bröd kärlek för att verkligen växa.

Tvååringen ville nämligen vara med och baka och halva baket gick ut på att hindra henne från att dra ut alla mina saker ifrån stolen hon stod på. Jag önskar verkligen att jag tyckte det var toppen att baka med barnen. Det gör jag inte. Tycker mest att det är jobbigt. Dock har jag testat att baka med tydliga recept jag gjort med bildstöd till barnen. Och det har funkat oväntat bra. Ska berätta mer om det en annan dag.

Men nu ska jag nog försöka sova. Det är ju trots allt tidigt jag måste upp. Även om jag slipper köra på morgonen.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s