ADHD · Allmänt · Autism · Barn · Rutiner · Sömn · Utmattning

När utmattningen gör sig påmind

Så slut att jag skulle kunna gråta vilken sekund som helst. Känns så himla märkligt egentligen, att bli så totalt slut av livet. Borde väl lärt mig det vid det här laget som utbränd. Men ändå blir jag märkligt nog förvånad.

Denna veckan ökade jag ju som sagt min arbetstid och minskade min sjukskrivning. En seger i sig att ha tagit sig hit. Just i detta nu undrar jag dock om jag verkligen var redo. Men det är jag med all säkerhet.

Arbetsdagarna har gått bra. Faktiskt jättebra tillochmed. Jag har inte varit särskilt trött på kvällarna. Inte ens igårkväll var jag trött. Fast jag var på tredje arbetsdagen och dessutom mest var hemma och vände innan kyrkoråd och efterföljande julbord. Under själva kyrkorådet var jag väl visserligen rätt så slut. Men det var nog också att jag var så galet hungrig. Det blev bättre sen när jag hade fått i mig lite av den fantastiska julmaten.

Kvällen blev sen, men jag var mest i ro när jag kom hem. Glad och mätt. Idag däremot har jag varit helt slut hela dagen. Och det är väl så, när kroppen väl slappnar av. Då kommer tröttheten över mig. Och då är det bara att acceptera. Sänka kraven och göra vad man orkar.

Vår stora tjej mår inte helt bra. Det är för mycket för henne med alla rutinförändringar och roliga saker som ska ske nu framåt. För många överraskningsmoment som inte hon kan styra över. Och då blir allt roligt som hon längtar till istället en ångest. Så idag har hon varit hemma. Hon blir också helt slut av allt som snurrar runt i henne.

Får se hur dagen blir imorgon. Men vi ska i varje fall åka till IKEA efter skolan och testa julbordet tillsammans med mormor och min yngsta lillebror. Det blir nog mysigt får vi hoppas.

Med tanke på att jag jobbar julen så får man försöka hitta andra vägar för lite julmys i familjen. Men det är helt ok. Jag tycker det är rätt så mysigt att jobba under julen. Särskilt som jag jobbar i en kristen hemtjänst, så är ju julen väldigt speciell på flera plan för många av våra vårdtagare. Så det blir fint att få vara en liten del utav deras julafton. Många har ju ingen att gå till eller att önska god jul. Och då får jag vara den personen för några av dem. Det är fint.

Men nu tar vi en sak i taget. Imorgon ska jag sätta mig och göra bildstöd för dessa kommande dagar nu. Men nu ska jag nog sjunka ner i soffan en stund, lyssna till spellistan ”christmas peaceful piano” på spotify. En lista som varit med oss i två år nu. Lyssnade massor på den när lilla fis var i magen och även när hon var nyfödd då den gjorde henne så lugn. Nu mera blir hon mest arg när vi byter ut ”baby shark”, Babblarna och diverse rörelsesånger för lite stillsam instrumental julmusik.

//Martina

Och ps. Shit vad roligt att det är så många som varit inne och läs på min blogg! Och dessutom flera som prenumererar. Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s