ADHD · Allmänt · Rutiner · Vardagsliv

Inbrott i egen bil, nästan krock och krossade ägg i fickan.

Alltså, vissa dagar undrar man hur det kan bli så mycket galenskap på en och samma dag. Började dagen med att leta efter min termosmugg aka livlina på väg till jobbet. Vet att jag hade den igår eftermiddag. Men den var precis borta på morgonen. Maken hjälpte mig leta och inte heller han kunde finna den.

Fick ta ett något sämre, men fullt dugligt alternativ. Engångsmugg. Mitt te i bilen är heligt. Dagen blir inte som den ska utan det. Kommer ut och gårdagens ösregn hade frusit. Ställde ifrån mig teet på makens motorhuv medan jag försökte ta mig in i min bil. Givetvis totalt igenfrusen. Fick lirka och dra för full kraft för att alls få upp dörren. Tillslut gick det. Startade bilen och började det mödosamma arbetet att få väck isen. En blöt frusen bil är inte så rolig att jobba med. Så det tog sin tid.

Sen iväg mot jobbet smsade jag min chef och meddelade att jag var sen. Kör iväg hemifrån. På motorhuven stod teet och kallnade. Det hade jag helt glömt bort. Så teet var borta. Frukost hade jag som vanligt inte hunnit. Jag hade kastat i ett par ägg i fickan och ett äpple. Men det fick vänta.

Mitt ute på motorvägen börjar plötsligt alla lampor i bilen att lysa. Bilen hade tinat tillräckligt mycket för att dörren jag varit och ryckt i hade öppnats lite och lamporna var inte vad jag önskade i mörkret. Så klart var det dessutom på den passage längs motorvägen där det är glesast mellan avfarterna.

Upp med handen över lampan för att se något framåt. Med mjölksyra lyckas jag tillslut komma fram till avfarten och får stängt dörren. Befriande känsla i armen, men ännu några minuter som jag blev sen.

Väl i staden kör jag av på min avfart och ska bromsa in i rondellen för att inte köra rakt in i den bil som kom. Bilen får inte fäste. Men jag lyckades stanna med nöd och näppe för att inte köra rakt in i bilen. Hjärtat i halsgropen. Men det gick bra.

Dagen flöt dock på rätt bra. Trycker ner näven i fickan för att hitta bilnycklarna efter första besöket. Klet och kladd. Äggen som jag glömde lägga ur jackan och i bilen krossade och mosade bland kvitton och annat skräp. Lyckades ändå få i mig nästan ett utav dem. Lite frukost för att orka dagen.

Sen flöt åtminstone resten på bra. Blev lite sen på slutet. Pratade med maken i telefon och konstaterade att det var bättre jag for hem än att stressa sönder för att ta mig till luciat. Så jag for hem. Hann dricka en kopp te och börja skriva detta innan de kom. Rätt skönt ändå.

Men ibland händer verkligen allt på samma dag. Imorgon slipper jag åtminstone skrapa bilen. La på vindruteskyddet nu när jag kom hem. Så nu ska jag bara hitta termosmuggen med så ska nog dagen bli bra.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s