ADHD · Allmänt · Autism · Barn · Foto · Sömn · Vardagsliv

En dag i taget

Klockan närmar sig midnatt. Till skillnad från igår sover alla barn sen åtminstone en timme. Igår somnade alla kring den här tiden.

Men jag är lika vaken som vanligt. Jag begriper inte att det ska vara så svårt att somna. Inte för att det är något nytt, jag har aldrig någonsin haft lätt för att somna på kvällen. När jag jobbade natt sov jag däremot fantastiskt lätt på dagen.

Men det är frustrerade att veta att jag snart måste gå upp igen. Pigg och glad inför ännu en lång dag.

Idag var första dagen på länge som jag jobbade till 14. Det gick bra, tack och lov. Efteråt storhandlade jag på 5 minuter. Jag älskar verkligen att handla mat på Willys via nätet. Det sparar så mycket av min energi. Sen var jag och hämtade termobyxor och en hoodie som jag fått till skänks till C. Han är ju inte så smidig alltid med kläder, så det var skönt att han godkände dessa.

Innan kvällsmaten satte vi samman pepparkakshuset vi dekorerade förra veckan. Det hade dock blivit lite mjukt i väntan på tid, så det blev lite snett på sina håll. Men det gick åtminstone inte sönder. Det får ses som ett bra betyg för nybörjarna.

Lagade hjortskavsgryta till kvällen. Hade ett recept när jag beställde mat. Men det glömde jag bort när jag lagade och körde en hel del på frihand. Men det blev bra ändå.

Imorgon fyller vår F 2 år. Helt galet. Hon är så stor men samtidigt så liten. Pratar konstant och snappar nya ord varje dag nu. Skrattar mycket och härmar sin storasyster hela tiden. Dock inte alltid positivt men det är ju fint att hon ser upp till sin syster.

Jag jobbar till två och tre är det lucia på förskolan. Om allt går som det ska kommer barnen med skolbuss, får mellis och åker med maken till förskolan. Och förhoppningsvis hinner jag i tid jag med. 40 minuter körtid så inte så mycket utrymme för att bli försenad.

Men jag vet samtidigt att det kan bli ingenting i slutändan. Allt beror på hur mycket energi syskonen har kvar när de kommer från skolan. Och är det inte läge, så blir det inte bra att åka.

Det spelar ingen roll att det är mysigt med lucia. Eller att det förväntas att man ska delta. Vårt liv är ett ständigt övervägande om hur mycket energi barnen har och om det är värt att göra si eller så för att tappa lite mer energi.

Och mycket folk, ljud, stim o antagligen inte helt strukturerat är inte optimalt. Även om det i teorin är mysigt.

Men vi får se. Maken får väga in och göra avvägning för hur läget verkar. Går det inte får vi väl tina lussebullar från frysen och dricka glögg och mysa hemma. Det går ju också bra.

Nu ska jag gå upp. Byta miljö en kort stund och hoppas att kroppen fattar att den ska sova sen. Vore bra med åtminstone 4 timmar. 6.30 ska jag köra hemifrån, och innan dess helst äta något eller åtminstone göra något att äta i bilen.

Jag har förövrigt äntligen beställt vår nya tvättmaskin och torktumlare i kombo. Glömde dock att mäta innan. Så förhoppningsvis måste vi inte flytta upp skötbordet. Planen är att den ska stå under, uppe i badrummet. Vi har tvättstugan i källaren och där finns just nu bara en tvättmaskin. Vi har hela tiden haft två samt en torktumlare. Men nu är det bara 1 av 3 som rullar. Så köpte en kombinerad att ha uppe. Tur man är gift med en elektriker som kan dra in el till badrummet.

Kommer bli så bra när det är klart. Ser fram emot den effektivisering det kommer innebära att slippa släpa lakan o handdukar framförallt ner i källaren och hänga på långa rader.

Men upp var det. Så jag hinner sova något innan jag ska gå upp.

//Martina

En kommentar på “En dag i taget

  1. Martina Jätte bra skrivet. Du har verkligen fullt upp. Grattis på Felicias 2 års dag. Kram

    Skickat från min iPhone

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s