ADHD · Allmänt · Hjälpmedel · Rutiner · Utmattning · Vardagsliv

Söndagshäng och veckoschema

Veckan är slut. Min sista vecka som sjukskriven på 50 %. Jag har inte skrivit något om det i de andra inläggen. Men jag är sedan april sjukskriven för utmattning. Och jag ska skriva mer om det en annan dag, men jag kraschade när vi äntligen fick komma på utredning för vår son. År av kamp fick äntligen ett ljus och jag kunde slappna av. Sen har jag varit hemma helt hela sommaren. I augusti började jag jobba 25% (eller ja 20, för jag har 80 procent i botten). I slutet av september började jag jobba halva min arbetstid. Och imorgon ska jag jobba 75% av min arbetstid. Med andra ord 60 %.

Det känns både läskigt och skönt. För det är ju ett tecken på att allt går åt rätt håll trots allt. Men självklart finns där en oro över att jag inte ska klara av det. Men med all sannolikhet kommer det gå fint. Första veckan är dock en intensiv vecka på så många sätt. Det är någonting varje dag. Både jobb och roliga saker.

Men idag är det söndag. Och jag har fortfarande inte trillat ur pyjamasen fast klockan närmar sig två. Veckans scheman är gjorda. Eller inte matschemat, det har jag inte riktigt orkat ta tag i ännu. Men det behöver nog sannerligen göras inför en vecka som ju är intensiv på så många sätt.

I en familj med en massa diagnoser är det många som behöver veta hur dagarna ska se ut. Från början hade vi en massa olika schematavlor, men sen vi fick förskrivet ett bildstödsprogram som heter Inprint från arbetsterapeuten kopplad till BUP har vi kunnat effektiviserat det hela lite. Och framförallt snyggat till det så det alltid är läsligt.

Det tar sin lilla tid att göra alla scheman, men sen under veckan är det så värt för barnen kan själva se lite vad som sker och både jag och maken blir påminda varje gång vi öppnar kylen eftersom schemat sitter där.

Himla fint faktiskt att man kan få hjälp med såna där saker som bildstödsprogram. En annan bra grej som vi fått förskrivet till vår nummer två är ett tyngdtäcke. Hon har svårt med sömnen och att komma ner i varv. Och tyngdtäcket gör verkligen skillnad.

Nu har jag dock sovit med det några nätter. Jag är väldigt sugen på ett eget och ska köpa ett själv är planen. Passar på nu när adhdlivetpodden har samarbete med Cura. För då var det bra mycket billigare. Den podden borde förövrigt alla lyssna på om ni inte redan gör det. Jag älskar den. Känns som jag sitter och lyssnar på mina kompisar som pratar och jag känner igen mig själv så enormt mycket.

Men i varje fall, jag blir osäker på vilken tyngd jag ska ha, och dottern har 8 kg. Just det jag vill ha är antingen 7 eller 9. Men 8 har funkat rätt bra. Så jag satsar nog på 9.

Minsta sover just nu. Jag och dottern har slagit in hennes presenter. På tisdag fyller hon 2 år. Och då är det så enormt mycket annat som händer, så vi passar på att fira henne lite idag istället.

Jag har lovat mig själv att inte stressa och göra en massa ”onödigt” idag. Jag måste spara min energi till veckan.. Men vi får se hur det går. När jag får ”feeling” är det svårt att stoppa.

//Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s